OPGEKNAPTE ZEEMANSKAPEL HEROPEND

VLISSINGEN – De kapel in het Zeemanshuis in de haven van Vlissingen-Oost is opgeknapt door vrijwilligers. Met een feestelijke dienst wordt de kapel weer in gebruik genomen. Die begint zondag 28 november 2021 om 10.00 uur.

Het gaat om een gezamenlijke dienst met de vrijwilligers van Stichting The Mission to Seafarers en de Protestantse gemeenten van Nieuw- en Sint Joosland en Ritthem. Voorgangers in de dienst zijn Pascal Handschin en Andy Martherus. Pascal Handschin is behalve havenpastor ook predikant van de Protestantse gemeenten Ritthem en Nieuw- en Sint Joosland. Andy Marterus is lector bij The Mission to Seafarers en heeft preekbevoegdheid in de Church of England (Anglicaanse Kerk).

Het Zeemanshuis en de bijbehorende kapel dateren van 1966. Het wordt beheerd door de Stichting Mission to Seafarers Vlissingen Deze werkt samen met  de Stichting Vrienden van The  Mission to Seafarers  Vlissingen. De laatste is opgericht om het pastoraat voor zeevarenden voort te kunnen zetten, dat tot 2017 is verricht door pastors uit de Church of England. Dankzij de samenwerking van beide stichtingen werkt dominee Pascal Handschin hier sinds juli 2017. Als havenpastor bezoekt hij schepen in Vlissingen-Oost. Het gaat daarbij vaak om persoonlijke gesprekken met opvarenden die lang van huis zijn, maar soms is het ook mogelijk diensten aan boord te houden.  En op zondagen kunnen die in de kapel worden gehouden.

De coronacrisis bemoeilijkte de afgelopen tijd niet alleen het bezoek aan de schepen maar omgekeerd ook dat van de opvarenden aan het Zeemanshuis. Wat net als vorig jaar wel normaal doorgang vindt is de kerstpakkettenactie voor zeelieden. Zij zijn door corona vaak veel langer van huis dan anders het geval is en hebben daarom dringend behoefte aan artikelen als doucheschuim, tandpasta en scheerzeep. Daarin voorzien de kerstpakketten, maar ze bevatten natuurlijk ook chocola en andere artikelen die het leven even veraangenamen. Klik hier om meer te lezen over de kerstpakkettenactie.

 

De eredienst is terug te kijken op Youtube

bron: www.gelovenindedelta.nl