Zeevarendeninitiatief in Nederlandse havens

Startbijeenkomst voor zeevarendeninitiatief

Op vrijdag 4 maart 2022 hielden elf organisaties die actief zijn in Dutch Ports een kick off meeting in Rotterdam om de problemen te bespreken die zeevarenden kunnen ondervinden als gevolg van de Rusland-Oekraïne Oorlog. De organisaties bespraken dat de problemen nu nog relatief klein zijn, maar ze verwachten dat er meer problemen kunnen ontstaan ​​op het gebied van repatriëring, loonbetalingen, contact met familieleden en spanningen aan boord. De organisaties spraken over de vooruitzichten, wisselden ervaringen uit en bespraken oplossingen. Er is ook een verzoek om informatie over de status quo van andere belanghebbenden. Besloten werd een webpagina te lanceren voor zeevarenden en voor andere belanghebbenden.

Deelnemende organisaties

Onderstaande organisaties staan ​​klaar om in Nederlandse havens te assisteren als u problemen ondervindt door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Dit kan van alles zijn, zoals problemen met thuiskomen of contact met je familie. Er kunnen problemen zijn met betalingen of spanningen aan boord. Heeft u behoefte aan een luisterend oor, eten, een telefoonkaart, hulp bij het vinden van een verblijfplaats aan wal of hulp bij repatriëring, neem dan gerust contact met een van ons op, dan kunnen wij kijken hoe wij u kunnen helpen.

Missies van Nederlandse Zeevarenden

FNV Havens

contact : niek.stam@fnv.nl (dhr. Niek Stam)

ITF Nederland

contact : Agreements_NL@itf.org.uk (ITF-inspecteurs: Dhr. Koen Keehnen, Mevr. Debbie Klein, Dhr. Aswin Noordermeer en Dhr. Gijs Mol)

Nautilus International

contact : mvandenbroek@nautilusint.org (dhr. Marcel van den Broek)

Nederlandse Zeevarendencentrale (NZC)

contact : info@chdanielse.nl (dhr. Henk Daniëlse)

ORAM (zakelijk netwerk Amsterdam)

contact : haasjes@oram.nl (mevr. Annemarie Haasjes)

Haven van Rotterdam

contact : info@portofrotterdam.com

Voor meer informatie van het Havenbedrijf Rotterdam klik hier

Haven van Amsterdam

contact : Hendrik.ter.Kuile@portofamsterdam.com (dhr. Hendrik ter Kuile)

Comité Welzijn Haven Rotterdam

contact : portwelfare@portofrotterdam.com

Stichting Garantiefonds voor Zeevarenden

contact : wimhoed@kpnmail.nl (dhr. Willem den Hoed)