Wij hebben uw hulp nodig!         

kerstactie 2023

 

Het zeemanshuis in Vlissingen begint weer met haar jaarlijkse actie om zeevarenden in onze havens te ondersteunen tijdens de kerstdagen op zee.

Wie met de kerst niet bij familie kan zijn heeft het vaak zwaar. Dit geldt zeker voor zeevarenden.

In de havens van Vlissingen-Oost willen we jaarlijks deze mensen een hart onder de riem steken door het rondbrengen van kerstpakketten.

De eerste voorbereidingen voor deze jaarlijkse “Kerstpakkettenactie voor zeevarenden”  zijn inmiddels in volle gang. Ook dit jaar willen we vanuit ons zeemanshuis met deze actie de zeevarenden een blijk van waardering geven.

De situatie voor zeevarenden is nog steeds niet rooskleurig. Soms mogen of kunnen de zeelieden nog altijd niet van boord tijdens een havenbezoek. Sommige zeevarenden varen al jaren zonder één keer met Kerst thuis geweest te zijn. Gevoelens van hopeloosheid en eenzaamheid zijn voor hun gewoon, zeker in deze periode van het jaar. “Voor ons is het onvoorstelbaar om met Kerst niet bij onze dierbaren te kunnen zijn. Toch zijn de mensen op de schepen voor ons dagelijks leven enorm belangrijk. Rond 90% van alle goederen komt per schip naar ons toe. Daar staan wij normaal gesproken helemaal niet bij stil!

Ons doel is om tot vier weken voor de kerst aan zo’n 1000 zeelieden pakketten uit te delen met allerlei gebruiksartikelen die tijdens de “Kerst op zee” kunnen worden gebruikt, zoals kleding, handigheidjes en wat lekkers . Ook willen we, tegen gereduceerde prijzen, telefoonkaarten aan de zeelieden aanbieden tijdens de kerstdagen.

Om dit te realiseren is uw hulp hard nodig!

Dankzij uw enorme steun was de actie in 2022 een geweldig succes en hebben onze vrijwilligers tijdens de Kerstperiode ongeveer 650 pakketten uitgedeeld aan de bemanningen van de schepen die kort voor- of tijdens de Kerstdagen naar zee vertrokken.

Graag ontvangen wij uw reactie als u ons initiatief wilt ondersteunen.
Dit kan via:

Namens alle zeevarenden hartelijk dank!

Seafarers’ Centre Vlissingen

Mission to Seafarers

Ritthemsestraat 498

4389 PA Vlissingen-Oost

The Netherlands

+31(0)118-467063

info@missiontoseafarers.nl

IBAN: NL 09 RABO 0132 0041 86

 

(werktijd: ma t/m vr  09.00-13.00)

 

 

https://www.linkedin.com/company/mission-to-seafarers-vlissingen

website: www.missiontoseafarers.nl