Ship visits

Ship visits

Onze scheepsbezoekers bezoeken bijna dagelijks de schepen in de haven met onze bus. Zij heten de bemanning hartelijk welkom in de haven van Vlissingen en nodigen ze uit voor een bezoek aan het zeemanshuis. Het geeft de bemanning het gevoel dat er aan ze gedacht wordt en er ontstaat zo contact. Even een ander praatje, een luisterend oor, wat begrip of aandacht van derden doet hen goed.

Tevens heeft de scheepsbezoeker informatie over de hulplijnen die ze kunnen bellen bij problemen en de verschillende instanties die welzijnszorg verlenen aan zeelieden, wanneer zij dit nodig hebben. Naast de aandacht voor het mentale welzijn van de zeelieden heeft het bezoek ook een praktische kant, zoals de verkoop van internetkaarten en de mogelijkheid tot het bestellen van artikelen uit de shop van het zeemanshuis.

The Sea het kwartaalmagazine van de Mission to Seafarers geeft het laatste nieuws over ontwikkelingen die van belang zijn voor de zeevarenden. De door de scheepsbezoekers meegebrachte  folder informeert de zeelieden ook over de wereldwijde activiteiten van de Mission to Seafarers in andere havens. Deze folder geeft invulling aan de informatiebehoefte die ook zeelieden hebben en is dan ook zeer welkom bij de bemanningen als lectuur voor in de  recreatieruimte van het schip.

Er zijn schepen die eenmalig in de haven van Vlissingen komen.  Met de schepen die een lijndienst onderhouden en dus periodiek onze haven aandoen , ontstaat soms een band met de scheepsbezoekers en het Zeemanshuis.